De norske flyselskapene

Nordmenn er en av de folkeslagene som reiser desidert mest. Vi har et langt land fylt av fjell, daler og fjorder, så fly har blitt et naturlig valg for mange som reiser innenlands. Vi nordmenn er også glad i å reise utenfor våre grenser og spanderer gjerne en flytur til varmere strøk på oss selv en gang eller to i året. I Norge er det hovedsakelig tre flyselskaper som opererer, og det kan være greit å vite litt mer om dem før du planlegger din neste ferietur.

Widerøe

Widerøe er et selskap som hovedsakelig flyr innenlands i Norge. Dermed kan ikke disse turbopropflyene ta deg med på ville sportsferier til Spania, men du kan kanskje heller kose deg med surfing på Vestlandet eller fjellturer i Troms, etter ankomst på en av de mange kortbanene Widerøe flyr til. Nordens største regionale flyselskap flyr til hele 43 destinasjoner i vårt land, og du reiser på disse turene enten med et Dash 8 turbopropfly eller en av de nye Embraer E190-E2.

SAS

SAS er et selskap fra Skandinavia som har sett en god vekst den siste tiden. SAS fungerer som nasjonalflyselskap både for Norge, Sverige og Danmark. Med SAS kan du reise mellom de store flyplassene i Norge, samt et stort utvalg i utlandet. Selskapet har faktisk over 100 ulike destinasjoner, så her har du mange valgmuligheter til sommerferien.

Norwegian

Norwegian Air Shuttle er et flyselskap fra Norge, men har baser i hele 17 ulike land. Reiser du med Norwegian reiser du med et lavpris flyselskap som drar deg med på spennende sportsreise rundt om i verden. Selv om Norwegian blir et mer og mer internasjonalt selskap, med baser og datterselskaper i Dublin, London og Buenos Aires – så er Norwegian et norsk selskap med mange nordmenn om bord på sine flygninger.

This entry was posted on Tuesday, October 2nd, 2018 at 1:07 pm and is filed under Reise. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.